صفر تا صد درباره سهمیه هایی که در کنکور استفاده میشود

قطعا رزمندگانی که شش ماه متوالی یا  نه ماه متناوب سابقه  حضور در جبهه را دارند ایثارگر محسوب می شوند و  در اغلب قوانین فعلی با عنایت به اینکه  به صورت عام از ایثارگران نام برده  شده ، می توان پذیرفت که رزمندگان نیز مشمول آن هستند ، ولی هیچ دستگاهی حاضر نیست این موضوع را پیگیری کند چون رزمندگان فاقد نهاد یا دستگاهی هستند که متولی امور آنان باشد . البته در بند ی ماده 44 قاون برنامه پنجم توسعه تاکید شده که سند راهبردی خدمات رسانی به رزمندگان به تصویب هیات وزیران برسد. به هر حال مجلس باید تکلیف خود را در وضع چنین قوانینی که عنوان ایثارگران به صورت مطلق و عام در آن ذکر می شود مشخص کند و ابهامات قانونی در این زمینه را بر طرف نماید. اگر رزمندگان نهاد مسئول داشتند یقینا این ابهامات در قالب استعلام از دستگاههای ذیصلاح یا استفساریه از مجلس مطرح می شد.

 

س - در سازمانهای دارای نظام خاص اداری مانند صدا وسیما/بانکهای دولتی/هواپیمایی قوانین مربوط به جانبازان کامل اجرا نمیشود آیا این اقدام قانونی است ؟

ج -فرق سهمیه ایثارگران با رزمندگان در چیست  اگر به ماده 3 قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان مصوب 31/3/74 مراجعه نمایید تمام دستگاههایی که برشمردید مشمول قانون می باشند و موظفند نسبت به اجرای تسهیلات موجد حق جانبازان اقدام نمایند. اصولا دستگاههای اجرایی تحت پوشش یکی از نظامهای زیر می باشند : 1- مقررات کشوری 2- مقررات لشکریسهمیه مناطق شامل همه داوطلبان کنکور می شود غیر از داوطلبینی که یکی از سهمیه های زیر را دارند. کشور به سه منطقه تفکیک می شود. تقسیم بندی کشور به مناطق سه گانه براساس میزان امکانات آموزشی آن منطقه است. منطقه هر داوطلب بر اساس سه سال آخر تحصیل او‌ مشخص می شود. البته اگر یک داوطلب در سه سال پایانی مناطق مختلفی تحصیل کرده باشد، بهترین منطقه برای او لحاظ می شود. حالا سوال مهم این است که:

سهمیه مناطق چیست؟

هر یک از رشته محل ها ( مثلا رشته حسابداری دانشگاه اصفهان) دارای ظرفیتی است (مثلا سالی 100 دانشجو می پذیرد)  که این ظرفیت بین مناطق سه گانه توزیع می شود تا کسانی که امکانات آموزشی کمتری در اختیار داشته اند، هم شانسی برای قبولی داشته باشند و با هم منطقه ای های خود رقابت کنند.

 

سهمیه رزمندگان در کنکور 99


سهمیه رزمندگان شامل رزمندگان، همسر و فرزندان کسانی است که از تاریخ  1359/06/31 تا 1367/06/31 حداقل 6 ماه به صورت متوالی یا متناوب، داوطلبانه در جبهه حضور داشته اند.

نکته مهم: بنابراین کسانی که تحت عنوان خدمت سربازی در جبهه حضور داشته اند مشمول این سهمیه نمی شوند.

سهمیه رزمندگان در کنکور 99 چقدر است؟

سهمیه رزمندگان برابر 5?  (پنج درصد) از ظرفیت هر رشته محل است. یعنی مثلا اگر رشته حسابداری دانشگاه اصفهان دارای 100 نفر ظرفیت است، 5 نفر از این 100 نفر ممکن است به رزمندگان اختصاص یابد.سهمیه های رزمندگان و ایثارگران دو سهمیه متفاوت هستند علاوه بر اینکه سهمیه ایثارگری نیز شامل دو نوع 5 درصدی و 25 درصدی است که داوطلبان با توجه به شرایطی که دارند ، مشمول این سهمیه ها هستند. برای بهتر متوجه شدن فرق سهمیه رزمندگان با ایثارگران ، داوطلبان مشمول هر یک از سهمیه ها را در ادامه بررسی کرده ایم :

مشمولین سهمیه رزمندگان

  • رزمندگانی که از تاریخ 31 شهریور سال 1359 لغایت 31 شهریور سال 1367 حداقل 6 ماه متوالی یا متناوب به صورت داوطلبانه در جبهه حضور داشته اند.
  • پرسنل کادر ثابت ، پیمانی و وظیفه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی که علاوه بر میزان موظفی ، از تاریخ 31 شهریور سال 1359 لغایت 31 شهریور سال 1367 حداقل 6 ماه پیوسته یا 9 ماه ناپیوسته  به صورت داوطلبانه در جبهه حضور داشته اند.

مشمولین سهمیه 25 درصدی ایثارگران 

  • همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثران
  • آزادگان و همسر و فرزندان آنان
  • جانبازان 25 درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان

مشمولین سهمیه 5 درصدی ایثارگران

  • جانبازان زیر 25 درصد و همسر و فرزندان آنان
  • همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه

 

تاثیر سهمیه رزمندگان در کنکور

با توجه به فرق سهمیه رزمندگان با ایثارگران ، میزان تاثیر سهمیه ها در کنکور نیز متفاوت است به طوری که به داوطلبان دارای سهمیه رزمندگان ، 5 درصد ظرفیت رشته محل ها اختصاص می یابد و تفاوت آن با سهمیه 25 درصد ایثارگران این است که به داوطلب دارای سهمیه 25 درصدی ، 25 درصد ظرفیت هر رشته اختصاص پیدا می کند و در نتیجه شانس قبولی بیشتری دارد.

دومین فرق سهمیه رزمندگان با ایثارگران ، در نمره و تراز قبولی است. بدین صورت که داوطلبان دارای سهمیه رزمندگان حداقل باید 80 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده سهمیه عادی را به دست آورند تا مجاز به استفاده از سهمیه خود شوند اما داوطلبان دارای سهمیه ایثارگران ، با کسب 70 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده ، اجازه استفاده از سهمیه خود را خواهند داشت.

در یک مثال ساده ، فرضا اگر رتبه آخرین فرد پذیرفته شده در یک رشته محل 1000 باشد ، داوطلب دارای سهمیه رزمندگان باید حداقل رتبه 800 و داوطلب دارای سهمیه ایثارگران باید حداقل رتبه 700 را کسب کند و در صورت کسب رتبه پایین تر ، امکان استفاده از سهمیه خود را نخواهد داشت.